Meest gestelde vragen – Mondgezondzeeland Mondhygiënisten – Goes

Uw Mondhygiënist in Goes

Welkom bij MondgezondZeeland Mondhygiënisten.
2 mondhygiënistenpraktijken onder 1 dak.

Mondhygiënepraktijk Rianne Verhoeven en Mondhygiënerijk (de praktijk van Louisa Hazenbosch) zijn gevestigd op de 1ste verdieping van "de Pijlers".

Meest gestelde vragen

Veel antwoorden kunt u vinden op de patiëntenwebsite www.allesoverhetgebit.nl van de KNMT(NederlandseMaatschappij der Tandheelkunde).

Heeft Rianne een contract afgesloten met zorgverzekeraars?

Nee, geen enkele vrijgevestigde mondhygiënist in Zeeland heeft een contract.

Wat is het verschil tussen een preventieassistent en de mondhygiënist?

De preventieassistent is een tandartsassistent met aanvullende scholing van 10 dagen. De preventieassistent verricht handelingen in de mond onder toezicht van de tandarts. Voorbeelden van werkzaamheden van de preventieassistent zijn: voorlichting mondverzorging, tandsteen verwijderen boven het tandvlees , röntgenfoto’s maken en gebitsafdrukken nemen.

Rianne is tot 2011 als docent verbonden geweest aan de opleiding voor preventieassistenten op het ROC te Goes.

De mondhygiënist  is een professional met een voltijds HBO-opleiding.De beroepstitel mondhygiënist is een beschermde titel. In Nederland hebben tandartsen, kaakchirurgen, orthodontisten, tandprothetici en mondhygiënisten een beschermde titel. Beschermde titel wil zeggen dat alleen degenen die de opleiding voor het betreffende beroepmet goed gevolg hebben afgerond de titel mogen dragen. Deze beroepen en hun opleidingseisen zijn beschreven in de Wet op de Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (wet BIG).
De werkzaamheden van de mondhygiënist zijn in eerste instantie gericht op de preventie – het voorkomen van tandbederf (cariës of gaatjes) en tandvleesaandoeningen.
Indien noodzakelijk behandelt de mondhygiënist tandvleesaandoeningen waarbij bijvoorbeeld de worteloppervlakken onder het tandvlees schoon- en gladgemaakt moeten worden. Indien de mondhygiënist daarvoor opgeleid is kan hij / zij in opdracht van de tandarts kleine gaatjes in tanden en kiezen behandelen.

Is er een wachtlijst?

Nee, op dit moment is er helaas geen ruimte voor nieuwe patiënten. Mijn collega’s Keyhan en Louisa van Mondhygienistenpraktijk Goes hebben nog wèl ruimte voor nieuwe inschrijvingen.